12 Ağustos 2017 Cumartesi

Kiki'nin Kurye Servisi&Miyazaki&Origamiler

           Yaz tatilinin yarısından fazlasını geride bıraktık. Okul zamanı yapamadığım şeylere vakit ayırarak, zamanımı dolu dolu geçirmeye çalışıyorum. İngilizce parçalar okumak, uzun yürüyüşler yapmak, origami yapmak,  animeler izlemek yaptığım şeylerden bir kaç tanesi...

         Daha önce Hayao Miyazaki'nin Yürüyen Şato, Komşum Totoro animelerini izlemiştim. Üçüncü izlediğim eseri Kiki's Delivery Service (Kiki'nin Kurye Servisi) oldu. Miyazaki'nin her izlediğim eserinde huzur doluyorum. Bu animeleri küçük-büyük demeden herkes izlemeli bence. Çocuk yaşta izlemek daha da iyi olabilir. Doğa manzaralarını-renkleri  kullanımı, eşlik eden müziğin ruhu okşayıcılığı, karakterlerin orjinalliği, verdiği güzel mesajlar her bir eserinde bir başka temaya bürünmüş, ama hepsinde var.

       Kiki'nin Kurye Servisi, 13 yaşında küçük bir cadı olan Kiki'nin, kedisi Jiji ile birlikte bir dolunay gecesinde Cadılık deneyimlerini arttırmak için evden ayrılması ve bu süreçte kendine yeni bir şehir araması ve bulduğu şehirde yaşadığı maceraları anlatıyor. Kiki, yerleştiği okyanus kıyısındaki şehirde bir pastane sahibinin yanında kalıyor. Uçan süpürgesi ile kurye hizmeti vermeye başlıyor. Şehre ilk geldiği günden beri Tombo isimli çocukla da güzel bir dostlukları oluyor. Hatta filmin sonunda Tombo'nun hayatını kurtarıyor. Bir ara Kiki cadılık deneyimlerini kaybettiğini fark edip, yeteneklerine yoğunlaşarak tekrar cadılık becerilerine ulaşmaya çalışır. Kendimize bu animeden yardımseverlik, mücadele, çözüm odaklı olmak, sorumluluk gibi bir çok mesaj alabiliriz. Hiç bir mesaj almak istemiyorsak keyif almak için de izlememiz için muhteşem bir eser...İzlemediyseniz mutlaka izleyin derim.

           Bu arada, 3 Dakikada Hayao Miyazaki Filmleri ile ilgili güzel bir yazı ve video hazırlamışlar. Bunu da okuyup izleyin derim. 
http://www.filmloverss.com/3-dakikada-hayao-miyazaki-filmleri/


       Bu animeyi izlediğimin ertesi günü ise karakterleri Kiki, Jiji ve uçan süpürgeyi katlamaya çalıştım. Dilerim hoşunuza gider...







1 yorum: